Talvikausi 2023 - Nissanilla harrasterallia!

28.03.2023
GT-Osat Ralli, Keuruu - Ville-Markus Pykäläinen
GT-Osat Ralli, Keuruu - Ville-Markus Pykäläinen

18.2.2023 // Mikkeli Ralli - Mikkeli
Mikkelin kilpailuun ei ollut edes tarkoitus alunperin lähteä, mutta hyvät HRS-sarjan pisteet pistivät ajatukset uusiksi. Iso kiitos kaikille niille tukijoille jotka mahdollistivat Mikkelin osallistumisen!

H2050 luokkaan osallistui kuljettajia tällä kertaa ainoastaan 4kpl, joten täysiä pisteitä ei HRS-sarjaan ollut jaossa. Ennen kilpailua tiesimme, että hyvänä päivänä voimme ajaa jopa voitosta. Silti kuitenkin sarjassa menestyminen laitettiin päätavoiteeksi, joten maaliin piti päästä. 

EK:t 1 & 2 olivat jo meidän numerolla todella syvällä spoorilla ja ajamisesta ei tahtonut tulla mitään. Luottoa spooriin ei ollut ja vielä kun tiet olivat todella "vaikean lukuista" ei tahtonut sopivaa rytmiä löytyä. Tästä huolimatta kuitenkin vain n. 13sec perässä Aroa EK2 jälkeen. 

EK3 olikin jo isompaa sekä kovempaa tietä, sekä päivän pisin n. 17km. Ajaminen rupesi tuntumaan hyvältä ja loppupätkästä ajoimme jopa rallia. Aro sortui ulosajoon ja saimme ajettua n. 28sec luokkapohjat siirtyen luokkajohtoon tauolle tullessa. 

Tauon jälkeen kilpailu muuttuikin selviytymistaisteluksi lisävalojen unohtuessa autotallin lattialle. Vauhti kuitenkin riitti loppu lenkillä varmistellessakin  ja tärkeät pisteet luokkavoitosta Laukaaseen. 

Lopputulokset:
1. Jan Talso - 41:01,1 
2. Teemu Paasikivi - 51:53,1 / +0:52,0
x Antti Aro - kesk. Ulosajo
x Jan Jörg - kesk. Tekninen vika

Kilpailukoosteet:
TV-lähetys / BV-Team
Incar-kooste - JT_Motorsport

28.1.2023 // Gt-osat Ralli - Keuruu

Harrasterallisarja Etelän ensimmäinen kilpailu ajettiin Keuruulla 28.1.2023. Kilpailu oli sopivan matkan päästä kotoa ja ainoa talvikauden kilpailu mihin oli mahdollisuus lähteä ajamaan. Mitään paineita kilpailusta ei otettu ja tarkoitus olikin nauttia rallin ajamisesta ilman turhaa stressiä. 

Meidän "vakioauto"-luokkaan kuljettajia osallistui 8kpl, joten tiukkaa kilvan ajoa oli varmasti luvassa koko päivän. Ralli lähti hienosti käyntiin ja tekeminen parani kilometrien myötä. Huoltoon tullessa olimme vakiinnuttaneet sijoituksen luokan 2. n. 40sec perässä Viitasta, josta suurinosa tulikin jo ensimmäisellä EK:lla. 

Tauon jälkeen ajatus vähän herpaantui ja sorruimme turhaan varmisteluun. EK3:lla ajoimme vielä edellä lähteneen kilpailijan kiinni ja hukkasimme tässä vähän aikaa. Viimeiselle EK:lle (4) lähtiessä olimme Mannista 10,7sec edellä, joten varmistelulle ei ollut enää mahdollisuutta. EK sujuikin todella hyvin yhtä risteystä lukuunottamatta, kun ennakkomerkki meni kuljettajalta ohitse. Peruutteluun meni ylimääräistä aikaa n. 10sec, mutta alku EK oli sujunut hyvin ja aika riitti Mannista vastaan luokan 2. sijaan. 

Lopputulokset:
1. Mikko Viitanen - 38:02,0
2. Jan Talso - 39:33,3 / +1:31,3
3. Pekka Manninen - 39:42,3 / +1:40,3

Kilpailukoosteet:
TV-lähetys / BV-Team

Incar-kooste - JT_Motorsport

Mikkeli Ralli - Sportkuvat
Mikkeli Ralli - Sportkuvat