Uusitulla kalustolla kauteen 2021!

19.10.2020

Kilpailukausi 2020 oli tiimille todella vaikea, mutta katseet ovat kaluston kanssa otettu kauteen 2021. Janpan käytössä ollut "äffäläinen" Citroen C2 VTS kokee täydellisen rebuildin ja Samille tulee vastavalmistunut Suomessa harvinainen Renault Clio R3 Maxi Evo. 

Citroen C2 kokee täydellisen läpikäynnin kaudelle 2021.
Citroen C2 kokee täydellisen läpikäynnin kaudelle 2021.

Valitettavasti kilpailukausi 2020 päättyi pettymykseen jo ensimmäisessä kisassa Kangasniemellä, kun Citroen lipesi puuhun ja sen seurauksena myös kauden toinen F-Rallisarjan osakilpailu jouduttiin jättämään välistä.

Keväällä oli kaikilla epävarmaa mitä kesä ja syksy tuo tulleessaan Covid-19-epidemian jyllätessä maailmassa. 6.6.2020 ajettavaksi suunniteltu Orimattilan F-Rallisarjan osakilpailu peruttiin ja syksyn kilpailukalenterikin oli todella epävarma. 

Keväällä puntaroimme tilannetta mitä teemme loppukaudella, mutta rehellisesti sanottuna tämä Covid-19 tilanne sotki myös kausibudjetin peruuttaessaan kaikki kesän sovitut tapahtumat. Kesälle oli kuitenkin sovittuna jo Laukaan Moottorimiesten rallivalmennuspäivä jossa valmentajana toimisi Kristian Sohlberg. Päädyimme kuitenkin rakentamaan Citroenin täydellisesti uudelleen ja keskittyä kauteen -21. 

Talvella ajoimme yhden testin nuotista ja heti ensimmäisestä vedosta lähtien ajettiin kelvollisia aikoja nopeimpaan aikaan verrattuna. Kangasniemen tapahtumat olivat sitten viimeinen piste ja hetkellisesti on ainakin tarkoitus siirtyä nuottikilpailuihin. 

Vaikka tammikuun jälkeen ei ole kuljettajan paikalla käyty, on pitkä kilpailutauko käytetty kuitenkin hyödyksi mm. incar-nauhoja tutkiessa.

Kilpailukauden -21 päätavoite on saada tärkeitä kilometrejä nuotista kilpailukautta 2022 varten, mutta myös nauttia Neste Rallyn yhteydessä ajettavassa Vetomies 2021-kilpailusta.  

Alustava kilpailukalenteri:

  • Harrasteralli, Joutsa - 13.02.2021
  • Laukaa SM Rallisprint - 28.02.2021
  • Korpilahden Kesäralli - 06.06.2021
  • Rally Finland: Vetomies - 06-07.08.2021
  • Jari-Pekka Ralli Heinola - 18.09.2021
Kilpailukausi 2022 on myös työn alla ja suunnitelmissa olisi tarkoitus ajaa joku sarja nuotista, esim. Ralli SM - Suomi Cup. 

    

Samin Renault Clio R3 Maxi Evo.
Samin Renault Clio R3 Maxi Evo.

Samille Renault Clio R3.  

Pitkään moottoriurheilua harrastanut Sami on "seniori-iän" kynnyksellä ja haaveissa olikin tähän luokkaan kelpaava auto. Suunnitelmissa olikin alunperin Honda Civic Type-R, mutta heräteostoksena ostettu kolaroitu Renault Clio 3 RS muutti kuvioita. Pihaan hankittiin keväällä -19 kolaroitu R3 Clio ja näistä kahdesta yhdisteltiin yksi auto. 

Sami rakenti auton täydellisesti uudestaan parin vuoden aikana ja viimeisiä palasia odotellaan vielä, kun täysin nollattu moottori on tulossa SpeedFactorylta. 

Ensimmäiset kilometrit onkin tarkoitus ottaa jo lähiviikkoina!